-

Fascia specifica muschilor se numeste miofascie.
Aceasta este intens inervata cu nervi si joaca un rol semnificant in stabilitatea articulatiilor si constientizarea kinestezica. Ea se misca interdependent fata de muschi si ii lipseste extensibilitatea, asigurandu-se ca muschiul ramane intr-un aliniament corect.

Fasciile musculare sunt foarte abundente in corpul nostru si se suprapun in mai multe straturi: subcutanate, viscerale si fascii profunde care inconjoara sau penetrează muschii.
Scopul clasei “Myofascial Release” este intinderea si relaxarea fasciei.

Poate fi folositor pentru muschii spatelui, a soldurilor, muschilor respiratori, plantari cat si pentru musculatura intregului corp.
Relaxarea miofasciala intensifica circulatia sangelui, creste mobilitatea si flexibilitatea musculara si articulara, minimizeaza discomfortul creat de febra musculara (prin hidratarea muschilor/tesuturilor, incepe procesul de reparare/regenerare), elimina durerea, previne accidentarile, detoxifica organismul. Se aplica o tensiune specifica cu ajutorul unei mingi de tenis pe o zona tensionata, folosind un perete, solul sau alta parte a corpului.